05 srpna 2019

TÝDEN 5.-11.8.



TÝDEN 5.-11.8.

PONDĚLÍ 5.SRPNA

Den drobných radostí, milých setkání se zajímavými lidmi a příjemnou, nenáročnou energií. Možná se nám nebude chtít být úplně upřímní, možná se budeme držet zpátky a možná tak úplně nebudeme vědět, k čemu se přiklonit. To nevadí.

ÚTERÝ 6.SRPNA

Den, kdy nebudeme tak úplně tušit, čemu bychom vlastně měli věřit. Emočně se budeme cítit trochu napjatí, mentálně nám to bude pálit jako nikdy předtím, ale jistotu nám to žádnou nedá. Až kolem odpoledne se energie trochu utiší, trochu se usebereme sami do sebe, řekneme si, že nemá cenu řešit tolik druhé lidi, spíš bude lepší se zaobírat svými vlastními vnitřními procesy.

STŘEDA 7.SRPNA

Psychicky poněkud zvláštně napjatý den, který bude ale přesto jeden z těch lepších v roce. Za předpokladu, že ho k sobě pustíme, že uvěříme, že může být i docela fajn. Rozumějte, spousta z nás už je tak zvyklá na to žít špatně, nemastně neslaně nebo nenaplněně, že už zkrátka nemá citlivost na to, když přijde nějaká takováto příležitost. A příležitost znamená nikoliv, že nám to přijde jako na zlatém podnose, ale jako impuls, který bychom my měli nějak rozvinout, nějak ho následovat, něco s ním provést. Štěstí je zkrátka jako semínko, které vyroste, jen když ho zaléváme a staráme se o něj.

ČTVRTEK 8.SRPNA

Opravdu se můžeme cítit šťastně a naplněně. Opravdu můžeme cítit lásku, přízeň a pohodu. Víra je jako vítr v plachtách, radost a štěstí jsou jako ty plachty...a na nás je, jak budeme kormidlovat a kam nás to všechno zavede. Vše, co je potřeba je jen rozvinout plachtoví, neboli mít důvěru a být otevřen impulsům zvenčí. Včerejšek a dnešek jsou opravdu vrcholné dny tohoto léta. Jen je využít. Představme si je jako sushibar, kde jezdí všechno možné dokola, všechno to je jen pro nás. My ale musíme tu ruku zvednout a vzít si to, co chceme, samo nám to na stole nepřistane ;).

PÁTEK 9.SRPNA

Den, ve kterém se budeme možná cítit lehce nekomfortně, budeme mít pocit, že to je najednou všechno pryč. Nu, energie se nezastavují a jdou dál. Než si stýskat, že to není jako dřív, lepší je se prostě připravit na to, co je. Teď a tady. Pokud v sobě cítíte smutek, dovolte si ho. Pokud cítíte naštvání, dejte mu prostor, důležitý je pro nás dnes pocit, že "můžeme".

SOBOTA 10.SRPNA

Poměrně zajímavá noc a velmi časné ráno...že by nějaká vydařená kulturní akce, zábava nebo prostě milá společnost? Ať to je cokoliv, vypadá to, že si to jaksepatří užijeme.

NEDĚLE 11.SRPNA

Měli bychom trochu zpokornět. Měli bychom si říci, že nevíme úplně všechno a že to, co v sobě máme, nestačí. Den, ve kterém se může ukázat naše pýcha a nepružnost...Možná budeme mít pocit, že "už to máme", že "jsme na to všechno konečně přišli"...ale uvědomme si prosím, že to není moc daleko od přesvědčení, že jsme snědli všechnu moudrost světa. Vím, že nic nevím, by mělo být naše dnešní heslo.
Večer se promění náš způsob uvažování, myšlení, přestaneme být sentimentální a zaměření na minulost, na citové prožitky, a zaměříme se na tvořivost, hravost a na to, jak v sobě probudit vnitřní oheň. Měli bychom si ujasnit, jak přemýšlíme, v co věříme, čemu a jak rozumíme, a měli bychom to objevit sami v sobě. Neměli bychom dávat tolik na druhé lidi. Měli bychom si věřit, ale mít zároveň jistou míru pokory.

Žádné komentáře:

Okomentovat