20 srpna 2019

Týden 19.-25.srpna



PONDĚLÍ

Buďme rozhodní, akční a připravení na jakékoliv impulsy. Dnes to pojede skoro jako formule 1. Svět přeje připraveným a není třeba mít strach, vlastně to i zdržuje. Není třeba o věcech příliš dlouho přemýšlet, je potřeba jednat, jít na první dobrou, odvážit se seknout.

ÚTERÝ

Na rozdíl od vcelku harmonického pondělí, nás čeká zvláštně napjaté úterý. Jako kdybychom byli nějak konfrontováni se silou, na kterou nestačíme nebo z které máme strach. Možná to jsme my sami, náš vlastní stín, ze kterého máme strach. A možná, že díky tomuto strachu se snažíme v druhých vyvolat zdání, jak jsme děsně silní a neohrožení...ale prozradí nás to, v jaké jsme křeči. Pokud to je autentické, je to uvolněné, pohodové a zcela prosto nutkání.

STŘEDA

Komunikačně nabitý, pozitivní den, chceme-li se o něčem seriozně bavit, chceme-li společně na něco přijít, k něčemu se dopídit, dnes je ten správný čas. Můžeme se bavit o souvislostech, můžeme mít dobrý přehled o tom, co je a co není podstatné.
Naše vztahové a hodnotové zaměření doznává jistých změn. Už to není taková radost a nadšení, nyní jakoby přicházel čas sklizně, čas kritického pohledu na vztahy, jsme jako vědci, kteří pitvají mikroskopem to, čeho všeho jsme dosáhli, co se nám povedlo a především v čem jsme selhali. Jsme kritičtí a sebekritičtí, ale vlastně to myslíme dobře. Jen už nás nebaví nechávat se opíjet rohlíkem, radovat se z plytkých věcí. Jsme praktičtí, činorodí a svou přízeň dáváme najevo tím, že pro někoho něco praktického uděláme, uklidíme, uvaříme, posloužíme. Nějakým způsobem nás to bude naplňovat.

ČTVRTEK

Vyrovnaný, pozitivní a harmonický den, který má jediné riziko, a to, že příliš neporozumíme tomu, co se kolem nás děje. Ale pokud to přijmeme tak, jak to je, pokud přijmeme, že nám to může přitéct i jinak, než rozumem, pak může být tento den i docela prima.

PÁTEK

Téměř v pravé poledne vstupuje Slunce do Panny a předznamenává tak měsíc, ve kterém se přeorientujeme z doby radostí, zábav a pohody, do měsíce povinností, praktických záležitostí a fyzické činnosti. Jakoby byl ve vzduchu nastávající konec prázdnin a začátek školního roku, jako jakési memento, ke kterému se musíme chca nechca nějak vztahovat.
Zároveň Luna vstoupivší do Blíženců tvoří poslední čtvrť. Emoce se sice trochu uvolní a rozletí do všech stran, ale nenajdou moc velkou odezvu, spíš to vypadá na jakýsi zvláštní chaos a kakofonii. Nevadí, nebude to mít dlouhého trvání.

SOBOTA

Venuše se setkává s Marsem, což by za normálních okolností znamenalo harmonické propojení mužské a ženské energie, zejména pak té fyzické, erotické...Leč tato konjunkce nastává v Panně, takže její projev může být naopak zvláštně asexuální. Tyto energie se ale také mohou projevit určitou akčností typu aerobik, posilka, bruslení, jogging atd. Ona energie, která mívá jinak docela sexuální podtext, se zde projeví spíš jako příliv fyzické energie, ale bez nějakého sexuálního podtextu, může nás také popadnout určitá uklízecí mánie. Nutno podotknout, že tento vliv se neomezuje jen na sobotu, můžeme ho vnímat tři dny před a tři dny po...

NEDĚLE

Den, kdy je tak nějak asi i dobře, že je neděle a my nemusíme dělat nic tak důležitého a jenom si tak zevlit. Skoro celý den je Luna ve volnoběhu, což by se dalo popsat jako "nic nového nerozjíždět, jen uzavřít staré a rozpracované záležitosti." Neměli bychom se do ničeho nutit a snažme se být v pohodě a harmonii.

Žádné komentáře:

Okomentovat