12 srpna 2019

Týden 12.-18.srpna



PONDĚLÍ 12.SRPNA

Den, ve kterém jsme konfrontováni se svými vlastními limity a omezeními, kdy cítíme, že to nějak není ono, a kdy můžeme dojít k (mylnému) přesvědčení, že jsme neschopní, nemožní, nešikovní, prostě ne dost dobří. Podívejme se dost hluboko a zkusme přijít na to, odkud se to bere. Možná zjistíme, že to nejsou naše přesvědčení, ale přesvědčení našich rodičů, které jsme automaticky vzali za své. Je načase je vrátit tam, odkud pochází, mimo jiné i proto, abychom my nepřenesli své problémy na naše potomky.
   Dnes možná zjistíme, že nejsme tak svobodní, jak bychom si představovali. Jsme konfrontováni s nějakou daností, která nám nemusí být po chuti. Jak se k ní postavíme? Budeme protestovat, bouřit se, nenecháme kámen na kameni, anebo si uvědomíme, že skutečná svoboda je vždy jen ta vnitřní?

ÚTERÝ 13.SRPNA

Pokud se cítíme v právu a "na koni", možná bychom měli trochu zvolnit a upozadit své ego do maximální možné míry. Je totiž dnes docela velká pravděpodobnost, že budeme jak parní válec, bez jakékoliv schopnosti zpětné vazby, vcítění se...Naše jednání dnes mohou druhým lidem ubližovat, aniž si toho jsme vědomi. Případně se to může projevit opačně, že na nás budou tlačit druzí. Odpoledne se energie naštěstí trochu promění a večer budeme přemýšlet o tom, zdali jsme to opravdu náhodou nepřehnali...

STŘEDA 14.SRPNA

Vrcholí dlouhodobý vliv, který by se dal nazvat jako sjednocení osobních a vztahových záležitostí. Vidíme, že je důležité mít smysl pro krásu a harmonii. Bohužel se to bude projevovat, díky Lvovi, trochu sebestředně a sebezaujatě. Uvědomme si prosím jednu věc, to, jak to máme, neplatí univerzálně a pro všechny. Nechme druhým jejich svobodu mít to jinak. Nechme druhým svobodu s vámi nesouhlasit. Pokud jsme zralejší typ Lva, nebudeme si to brát osobně ani se nebudeme cítit dotčení, když někdo odmítne ten náš styl. My sami víme, jak na tom jsme, a nepotřebujeme přesvědčovat ostatní. Jsme jako slunce, které září a neřeší, kdo se bude v jeho záři koupat a kdo si radši zaleze do stínu.

ČTVRTEK 15.SRPNA

Úplněk, ve kterém se projeví rozdíl mezi tím, když něco děláme zaujatě, sebestředně a osobně, a když máme na něco neosobní, dalo by se říci až kosmický náhled. Může se ukázat, jak jsou tyto principy proti sobě, ale stejně tak se může ukázat, že to jsou jen dvě strany jedné mince. Lev se přibližuje Bohu a vesmíru skrze maximální zaměření do sebe, skrze to, že své nitro tvořivě projeví navenek, že září a předává to nejlepší ze sebe. Vodnář se přibližuje Vesmíru tím, že přestává být osobní, přestává vnímat hranice a omezení a zaměřuje se výš a výš na to kosmické v nás, na jiskru, kterou máme každý z nás v sobě.

PÁTEK 16.SRPNA

Chaotický den. Emoce horko těžko udržíme na uzdě, což ale není nic špatného, prostě následujme to, co cítíme a vnímáme, plavme se na vlně nevědomí...a jen se tím nenechávejme ovládat. S myšlením to bude trošičku horší, ale pokud ho nebudeme omezovat a snažit se ho nějak zaškatulkovat, ale prostě ho necháme volně běžet, nemusí nadělat až tak velkou paseku. Přijde spousta impulsů, nových vnuknutí, pocitů, že je třeba něco udělat, něco rozbít, osvobodit, uvolnit...nenásledujme slepě úplně všechno, co se nám v hlavě honí, ale jen to, co má nějakou váhu, co v tom chaosu a neustálé proměnlivosti zůstává, co bude mít delšího trvání.

SOBOTA 17.SRPNA

Snít je fajn. je to občas dokonce nezbytné. Žijeme ve světě, který je zaměřen především na myšlenky a na praktický život, a snění je důležité, může sloužit jak prostý ventil a uvolnění, tak může být i jakýmsi pohonem, který, pokud má dostatečně velkou sílu a záměr, pak může věci uvádět do pohybu. Vnímat své emoce je potřebné, ale potřebné je vnímat je komplexně, takové, jaké jsou, to znamená včetně těch negativních. Dnes se můžeme osvobodit tím, že si je dovolíme, že je ze sebe pustíme, že je projevíme, vesmír si je všechny "nasaje" zpět, bohatší o právě tu naši skutečnost, a zpět nám vrátí jakýsi balíček, který bych nazval asi jako "prožitek"...klubko energie, které má nějakou váhu a o které se můžeme opřít a čerpat z něj. Automaticky. Dává nám to jakýsi kořen, který ale nevede směrem do Země, ale spíš do Vesmíru - což je mimochodem, taky náš domov, jen na jiné úrovni.

NEDĚLE 18.SRPNA

Skončila zábava, začíná práce. Takový můžeme mít dnes pocit. Naše energetické nastavení a náš smysl pro prosazení, už nebudou tak osobní, v mnohem větší míře budeme vnímat to, co je "potřeba" udělat, budeme více praktičtí, přesní, seriozní a zároveň poněkud suchopární. Pár následujících měsíců nebude úplná radost a euforie - což ale neznamená, že to bude nějak smutné. Prostě budeme nějak instikntivně vědět, co a jak dělat, a tak to uděláme. Je v tom jistá budovatelská energie, mnozí později narození nedovedou pochopit, jak to, že v padesátých a raně šedesátých letech to takto mohlo fungovat. Fungovalo. Je to o radosti z dobře odvedené práce, o euforii z toho, že můžu přispět svým dílem do celku. Osobnost a ego je upozaděno, dobrovolně, v této chvíli není ani tak potřeba. Je to trochu mentalita včelího úlu, ale nedá se tomu upřít, že to je velmi efektivní. Tato energie se týká primárně toho, jak se projevujeme ve své akčnosti, mužské energii, jak se prosazujeme, a bude působit cca dva měsíce. V jiných oblastech se samozřejmě můžeme chovat úplně jinak.

Žádné komentáře:

Okomentovat