20 ledna 2022

Slunce ve Vodnáři

 Ve čtvrtek 20.ledna vstoupilo v 3:39 Slunce ze znamení Kozoroha do znamení Vodnáře. Poněkud stísněný a neradostný měsíc je konečně za námi, před námi se otevírají nové možnosti a zároveň i nová rizika.

Na psychologické úrovni je Vodnář tím, kdo vrcholné zážitky, prožitky, které se nám zhmotnily, a které získaly v Kozorohu pevnou a stabilní formu, protřídí, zanalyzuje a přetvoří, kdo se postará o to, abychom neustrnuli na mrtvém bodě nebo ve svých zvycích. To se často děje tak, že nám rozmetá všechny naše takzvané jistoty...ale my až dodatečně prozříme a pochopíme, že to byly naše okovy. Vodnář je taky tím, kdo si uvědomuje, že teprve předávaná zkušenost má smysl, že už to není jen o něm samotném, ale o jednom velkém kolektivu nazvaném Lidstvo. Pro Vodnáře neexistuje nic menšího. Proto si můžete všimnout toho, jak jsou Vodnáři neobratní v osobních a tak nějak přízemních činnostech. Oni mají zrak upřený na budoucnost, na lidstvo. A v neposlední řadě nás Vodnář učí o tom, co to znamená svoboda, že to není jen teoretická, ale i praktická záležitost, a že to je ve své podstatě nekonečný boj, nikdy není "hotovo"...protože vždycky se objeví nová budoucnost a nová vize.
Výzva pro tento měsíc:
Co můžeme udělat jinak?
V čem můžeme překročit své zvyky?
V čem se můžeme osvobodit od svých představ a názorů?
Co nás pobuřuje, provokuje a proč? Čím nám to drnká na strunu?
V čem můžeme své hranice překročit, rozšířit?
Jak můžeme do svého života pustit závan čerstvého vzduchu, divokosti a nespoutanosti?
Co můžeme přinést Světu?
Jakým způsobem ho můžeme udělat lepším?
A jakým způsobem můžeme udělat sami sebe lepším?
Co kdybych vám řekl, že to půjde bez negativního hodnocení, kritiky, rýpání, srovnávání se s ostatními a řešení toho, zdali jednám "správně"?
Co kdybych vám řekl, že správně je úplně všechno (protože úplně všechno přináší zkušenosti) a že jde jen o to vybrat si v tom všem něco dobrého, zářivého, příjemného?
Co když platí, že co je dobré pro mě, je dobré i pro svět? Proč by to mělo být v protikladu? Já jsem přece součástí světa 😉

Žádné komentáře:

Okomentovat